Beheerscherm voor dynamische roosterkoppeling in pilot

Instructie om op elk device overzichtelijk sneller, soepeler en flexibeler te roosteren

Met een dynamische roosterkoppeling krijgt u snel en soepel het rooster vanuit uw roosterpakket in Magister. Dat scheelt u niet alleen tijd, het stelt u ook in staat om flexibeler met het rooster om te gaan. Dit is een voorwaarde voor het rooster dat steeds persoonlijker en dynamischer wordt en steeds meer gehoor geeft aan wat individuele leerlingen nodig hebben.

In het wensenproces en in feedback-sessies kwamen meerdere wensen voor inzicht en besturing van de roosterkoppeling naar voren. Zoals zelf de koppeling kunnen pauzeren of herstellen en een overzicht van meldingen en de status van de roosterkoppeling. Het Magister-team Roosteren heeft wensen en feedback opgepakt en beschikbaar gesteld in pilotfase in een nieuw Magister onderdeel: het roosterkoppeling beheerscherm.

U kunt dus al gebruik maken van het beheerscherm én invloed hebben op de doorontwikkeling. Op deze pagina vindt u de instructies om deel te nemen aan de pilotfase van het Magister roosterkoppeling beheerscherm. Door op onderstaande URL te klikken doet u direct mee aan de pilot. Apart aanmelden is dus niet nodig. We krijgen graag uw feedback.

Toegang tot het roosterkoppelingscherm

Gedurende de pilot is het roosterkoppeling beheerscherm bereikbaar via de volgende aparte URL:

 

Het is nog niet mogelijk om per roosterkoppeling te autoriseren

In overleg met roosterkoppelinggebruikers is bepaald dat schrijfrecht op een recht in de groep “Magister> School> Rooster> Import” het dichtst bij de gewenste autorisatie komt. Dat betekent dat bij scholen die een Magister-omgeving delen, alle roostermakers bij alle roosterkoppelingen kunnen. Tijdens deze pilot maakt u hierover werkafspraken wie welke handelingen voor welke roosterkoppeling uitvoert.

Let op!: Iemand die nieuwe rechten toegevoegd krijgt, kan pas de volgende dag aan de slag. Er gaat een nacht overheen voordat een aanpassing in de rechten is verwerkt.  


Compleet overzicht op de laptop en het instellingenscherm op de mobiel

Wat is er al beschikbaar

  • Op dit moment ziet u direct op het overzicht de status van de roosterkoppeling. Als de koppeling geen toegang heeft tot het roosterportaal om wat voor redendan ook dan ziet u dit direct. Ook wanneer een agenda van een leerling of docent niet gevuld kan worden ziet u een waarschuwing. Onderaan deze pagina vindt u meer informatie mocht u nog geen dynamische roosterkoppeling hebben.
  • In het Meldingenoverzicht ziet u direct voor wie de agenda niet bijgewerkt kon worden. U kunt een melding uitschakelen wanneer het om een niet bestaande persoon gaat zoals een dummy in het roosterpakket voor een vacature. Meldingen die u opgelost heeft of gecontroleerd heeft kunt u archiveren om de status van de roosterkoppeling weer op “groen” te krijgen.
  • Was er een rooster gepubliceerd met een leerling of personeelslid die nog niet in de roosterkoppeling bekend was? U kunt dan de herstelfunctie gebruiken. Deze plant de herstelactie na het nachtproces waarin leerlingen en personeelsleden bijgewerkt worden. Dus ook al heeft u het personeelslid vandaag pas toegevoegd, toch staat het direct de volgende dag goed in Magister.
  • U kunt de roosterkoppeling pauzeren. Dit is vooral handig in de zomervakantie om te voorkomen dat het nieuwe rooster al zichtbaar wordt in Magister voordat u dat wenst. In de tussentijd kunt u dan wel al uw roosterportaal gebruiken voor overleg met de docenten.
  • Bent u benieuwd welke roosterprojecten gesynchroniseerd worden? Bij de details van uw roosterkoppeling wordt ook getoond op welke afdelingen of ore’s de roosterkoppeling filtert.
  • Via de feedback knop kunt u ons ontwikkelteam later weten wat uw ervaring is met het gebruik van dit nieuwe scherm dat nog in ontwikkeling is. Wat werkt voor u en wat niet? Hoe bevalt het gebruik op een mobiel device? We horen graag van u!

 

 

 

Nog geen dynamische roosterkoppeling?

Wilt u voor uw school altijd en overal een actueel rooster? Bekijk hier alle voordelen van dynamisch roosteren. Bent u toe aan een demo of wilt u de koppeling in gebruik nemen? Neemt u contact op via training@magister.nl of via uw accountmanager.